4.5.15

Lõhe-kodujuustusalat


Nüüd, kus ilmad kevadisemaks lähevad, ununevad soojad hautised ning vürtsised supid, ning järjest sagedamini leian end salatikausi tagant. 


Salatid on tänuväärsed söögid. Ettevalmistusaeg on tavaliselt minimaalne, ning paari minutiga võib taldrikule muljetavaldava üllitise võluda. Retseptiks neid asjade loetelusid eriti nimetada ei saakski, lihtsalt tuleb vastavalt isule ning külmkapi sisule asjad taldrikule kuhjata ning kahvel kätte haarata! :)





Siinne kooslus jõuab minu taldrikule suhteliselt tihti. Punane kala, kas siis lõhe või forell kodujuustuga on alati töötav paar, ning hunniku värske kraami otsa sätituna näeb täitsa presentaabel välja ka! Eelmisest päevast alles jäänud praejäägid sobivad siia imehästi, kuid kui aega on, võib ka kala eraldi salati jaoks teha. Värske puudumisel sobib ka suitsu- või soolaforell/lõhe.






Lõhe-kodujuustusalat

kahele
  • 4 peotäit jääsalatit
  • 12 kirsstomatit
  • 300 g kodujuustu
  • 200 g jahtunud ahjulõhe
  • mahedat balsamicot
  • pipart
  • tilli


Kui valmistad kala salatiks, siis lihtsalt pane filee, nahapool all, ahjuplaadile, nirista peale veidi sidrunimahla, raputa soola, paar keerdu pipart ning küpseta ahjus, kuni pealt heleroosa ning seest veel pea toores. Kuna kala küpseb kiiresti, hoia ahjul silma peal! Keskmine paksusega terve filee peaks u 25 minutiga 180 kraadi juures kenasti valmis saama. Küpsust kontrolli kala kõige paksemast kohast. 




Kata kala fooliumiga ning lase jahtuda. Nii kala järelvalmib ning osa, mis enne oli seest veel toore välimusega, saab ka täpselt valmis. Seejärel rebi kala kahvliga suupärasteks tükkideks. Kuna kodujuust moodustab salatile kastme ning lõhe on juba ise soolane ja rasvane (eriti need laisad kasvandusuimelised, keda meie poelettidelt leiab), siis ma eraldi õli ega soola salatile ei lisanudki. 

Rebi jääsalat kahele taldrikule, lisa poolitatud kirsstomatid. Pritsi peale veidi balsamicot ning sega läbi. Lisa kodujuust ning kala. Kõige peale keeruta natuke pipart ning puista tilli. Valmis!


Hea tuju muusikaks natuke Dagöt.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar