21.5.15

Riisi-lumekrabisalat


Nii nagu igas peres on oma kartuli- ja makaronisalati retsept, see ainumas ja kõikse õigem maailmas, on ilmselt ka riisisalatiga. Siin on meie pere lemmikretsept, palju mahlase ja värskega. Kasuta kindlasti lumekrabi, kus on üle 50% surimit, mitte madalama numbriga jahupulki.





Riisi-lumekrabisalat

kolmele
  • 3 dl keedetud riisi
  • 1/3 pikka kurki
  • 1 õun
  • 150 g lumekrabi
  • sidrunimahla
  • 200 g maitsestamata jogurtit
  • soola
  • pipart

Haki kurk ja õun väikesteks ühesuurusteks tükkideks. Lõika või rebi lumekrabi väiksemaks ning piserda natukese sidrunimahlaga. Sega kausis riis, kurk, õun, lumekrabi ning vala peale maitsestamata jogurt. Sega läbi ning alles siis maitsesta pigem vähese soola ja pipraga.




Salat on parim, kui saab tunnikese jahedas maitsestuda, aga keegi ei keela ka kohe kahvlit sisse lüüa!


Kõrvailuks tänasesse vihmasesse hommikusse üks kurvemapoolsem pala.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar