14.6.15

Pehmed pistaatsiaküpsised


Pehmed pistaatsiaküpsised on oma tekstuurilt koogi ja küpsise vahepealsed, pehmemad kui präänikud ja mitte päris madelaine'ide keeksilise tekstuuriga. Täisterajahu ja pistaatsiad annavad mõnusa pähklise maitse. Pooltele küpsistele lisasin ka hakitud šokolaadi, ning osade sööjate meelest olidki need just kõige paremad. Mulle endale meeldisid vist ilma isegi rohkem. 

Aluseks võtsin lihtsa majoneesiküpsiste retsepti, mida muutsin, kuna tahtsin teha just pistaatsiate ja täisterajahuga küpsiseid. 





Pehmed pistaatsiaküpsised

üks plaaditäis
  • 200 g majoneesi
  • 300 g täistera nisujahu
  • 2 dl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut või pool tl vaniljekontsentraati
  • 1 tl soodat
  • peotäis või kaks hakitud pistaatsiapähkleid
  • soovi korral 50 g hakitud tumedat 70% šokolaadi

Kui poest ilma soolata pistaatsiaid ei leia, pole hullu, sobivad ka soolatud ja röstitud. Need pese jooksva veega korralikult läbi ning leota, iga poole tunni tagant vett vahetades ning uuesti üle pestes paar tundi. Võid pärast paari vahetust ka üleöö likku jätta. Nii jäävad pähklid küpsistes pehmema tekstuuriga. Sega kausis taignaained, viimasena lisa hakitud pähklid ja soovi korral ka hakitud šokolaad. Vormi ümarad pätsikesed ning pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tainas peaks pigem tihke olema ning küpsised eriti laiali ei vaju. Küpseta pistaatsiapätsikesi 180 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni pealt helekuldsed, aga veel pehmed. Lase restil jahtuda. 




Kuula kõrvale vanameister Bowie't.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar