11.6.15

Valge sokolaadi ja Baileys'e juustukook


Ühele sünnipäevalauale tegin Silja Luide raamatust "Lihtsad ahvatlused" valge šokolaadi ja Baileys'e toorjuustukoogi. Valge, ilma liigsete kaunistusteta juustukook tuleb ilus, ning kooreliköör muudab maitse eriti hõrguks. 





Valge šokolaadi ja Baileys'e juustukook


Põhja jaoks:
  • 180 g irish cream maitselisi küpsiseid (Selga)
  • 70 g sulavõid

Täidise jaoks:
  • 400 g toorjuustu
  • 370 g paksu türgi jogurtit
  • 200 g valget šokolaadi
  • 4 muna
  • 50 g suhkrut
  • 5 cl Baileys't või mõnd muud koorelikööri
  • 1 sl tärklist
Katte jaoks:
  • 200 g hapukoort
  • 3 sl suhkrut
  • (1 sl Baileys't)



Põhja jaoks purusta küpsised ning sega sulavõiga. Suru segu 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetuspaberiga kaetud koogivormi. Pane põhi täidise kokkusegamise ajaks külmkappi. 



Sega toasoe toorjuust maitsestamata jogurti ja suhkruga. Lisa kooreliköör ning ükshaaval segades munad. Lisa sulatatud šokolaad, tärklis ning sega ühtlaseks. Ained segunevad paremini, kui nad kõik, mitte ainult toorjuust, on toasoojad.



Vala täidis küpsisepõhjale ning küpseta 160 kraadi juures 60 minutit, kuni täidis on hüübinud, aga keskelt veel võdiseb. Sega katteained omavahel ning vala koogile. Küpseta kooki samal temperatuuril veel 15 minutit ning jäta ahjuuks lahti jahtuma. Minul tuli kate täidisest valgem, sest sinna likööri ei läinud. Pudelipõhi säras vastu ning ei lasknud enam ühtegi tilka välja...





Juustukook on kõige parem, kui on saanud üleöö jahedas seista. Kaunista näiteks šokolaadi kastetud maasikatega. Kook sai kreemjas ja maitsev, aga järgmisel korral lisaksin täidisesse isegi rohkem likööri.


Hõrgu koogiga maiustamist saatku hõrk muusika.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar