20.7.15

Krõbe kaerahelbemüsli


Tegusa nädala alguseks üks mõnus müsliretsept! Hommikud algavad minul nui neljaks hommikusöögiga. Ja just magusa hommikusöögiga! Prantsusmaal elades harjusin ma süsivesikutega nii ära, et ei omletid ega võileivad mulle kahjuks enam hommikul ei istu. Ikka kas puder, hommikuhelbed-müslid, marjad-puuviljad, jogurtid-kohupiimad, smuutid jne...

Enamik poes müügil olevatest müslidest ja helvestest on hirrrmmagusad ja oma müsli teen alati ise. Sest oleme ausad, keskmised crunchy müslid maitsevad nangu suhkrupapp ja paremate ökomüslide hinnaklass jääb sinna pilvede kõrguse kanti. Müslidest veel hullemad on aga hommikuhelbed, mis lisaks veel ka kõhtu ei täida. Kui aga tõesti parajasti kaerahelveste röstimiseks aega ei ole, siis poe helvestest sobivad mulle vist ainsatena naturaalsed Fitness'id. 

Eks müsli sisse sobib visata vastavalt oma maitsele kõike, mis parajasti kapis hää tundub. Alates kuivatatud marjadest-puuviljadest pähklite-seemneteni välja. Peab ainult meeles pidama, et rosinad ja muu selline tuleb müsli hulka segada alles pärast ahjus käimist, muidu kõrbevad nad mõruks.

Siin on müsli põhiretsept, mida mina kasutan, ja kuhu siis vastavalt head ja paremat lisan.




Krõbe kaerahelbemüsli

  • 400 g täistera kaerahelbeid
  • 1 dl kodust (kanget) õunamahla
  • 2 sl mett
  • 1 sl suhkrut
  • 100 g pähkleid-seemneid, näiteks 75 g maapähkleid ja 25 g päevalilleseemneid
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl ingveripulbrit
  • 3 kardemonikupart
  • 100 g kuivatatud puuvilju, näiteks rosinaid ja jõhvikaid

Lahusta mesi ja suhkur õunamahlas. Lisa kaerahelbed, kaneel, ingver, ja uhmerdatud kardemoniseemned ning sega korralikult läbi. Lase kaerahelvestel seista vähemalt pool tundi, et nad vedeliku endasse tõmbaksid ja paisuda saaksid. 


Haki pähklid jämedalt ja sega koos seemnetega kaerahelvestesse. Kuumuta ahi 180 kraadini. Vala müslisegu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti umbes 40 minutit, paar-kolm korda puulabidaga kaerahelbeid segades, et nad ühtlasemalt küpseksid. Ääred tahavad ikka natuke kiiremini krõbedaks minna. Võta plaat kohe välja, kui helbed jumet hakkavad võtma ja jäta segu plaadile jahtuma. Kaerahelbed küpsevad veel edasi ja kibe ülekõrbenud müsli kõige parem just ei ole. 




Sega juurde kuivatatud puuviljad ja vala jahtunud müsli purki-karpi. Söö piima või jogurti või keefiri ning värskete puuviljade-marjadega. Ideaalne algus tegusaks päevaks! :) ...ja pean tunnistama, et eks vahel sirutub käsi müslipurgi poole ka siis, kui hommikust on tunde möödas. Ega ilmaasjata häštääg breakfastfordinner ehk hommikusöökõhtusöögiks sotsiaalmeedias nii popp pole.* :D 


Päeva ilusaks alguseks ja mõnusaks äratusteks virk laul Costume Party Two Door Cinema Clubilt.


* - 229 284 postitust Instagramis tänase seisuga :D :O





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar