8.8.15

Mustade sõstardega mandli-kohupiimakoogikesed


Ühel nädalavahetusel Laulasmaal vanemate juures olles sõitsin rattaga ringi ja ühendasin omavahel, et kui Treppoja on siin kohe üle tee, siis ei tohiks ka Treppoja Sahver liiga kaugel olla... 

Guugeldasime kontakti ja helistasimegi kohe perenaisele, kas oleks võimalik neile äkki  nn otse sahvrisse moosijahile tulla. Õnneks juhtusid nad just sel päeval kodus olema ja paarikümne minuti pärast jalutasimegi nende koduõue, kus väikesed blondid tüdrukutirtsud-inglid olid meile terrassile moosipurgid degusteerimiseks ritta seadnud. Mekkisime siis üht ja teist ja saime korraliku moosi-noosiga tulema. Veel kord suur aitäh lahkele pererahvale, kes meid nii oma kodus olid nõus vastu võtma! :)

Meie saak


Treppoja hoidiseid oleme testinud siiamaani liha kõrvale ja juustudega. Mõlemaga sobivad imehästi! Eriti Sibulamaius pehme valgehallitusjuustuga ja Särtsakas põldmarjamaius kõva lambajuustuga. 

Aga kes ütles, et vürtsmoos ainult soolasega sobib? Sobitasin Särtsaka põldmarjamaiuse kohupiimakookidesse ning tulemus sai väga-väga maitsev!  Ja kui Treppoja Sahvri kärtsu moosi pole parajasti võtta, siis sobiks ka mõnele muule moosile natuke tšillit ja ingverit lisada ning seda neis küpsetises kasutada. Ja mis lõhn veel ahjust tuli...




Mustade sõstardega mandli-kohupiimakoogikesed

8 koogikest

  • 500 g pakikohupiima
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vaniljekaunapastat või 2 tl vaniljesuhkrut
  • 2 muna
  • väike peotäis mandlilaaste
  • soovi korral kolmandik ampulli mõrumandliessentsi 
  • peotäis mustsõstraid
  • 5 tl vürtsikat marjamoosi, näiteks Treppoja Sahvri Särtsakat põldmarjamaiust 
  • serveerimiseks musti sõstraid ja mandlilaaste 

Sega kausis kohupiim lahti ning maitsesta suhkru, vaniljekaunapasta või -suhkruga ja soovi korral ka mandliessentsiga. Mina kasutan tihti Tere pakikohupiima, mis on palju pehmema tekstuuriga kui teised pakikad, peaaegu nagu kohupiimapasta. Sellega jäävad ka küpsetised hulka kreemisemad. Sega kohupiima juurde munad ja mandlilaastud. Kata 8 (silikoonist) muffinivormi põhi marjadega ning lisa igasse vormi ka umbes pool tl vürtsikat marjamoosi. Jaga kohupiimasegu vormide vahel, pannes vormid pea ääreni täis. 




Küpseta koogikesi 200 kraadi juures umbes 25 minutit, kuni kohupiim on pealt tahke. Osad koogikesed võivad natuke marjamahla ka pinnale ajada, kuid  pole hullu, serveerimisel seda näha ei ole. 




Serveerimiseks kummuta koogikesed tagurpidi taldrikule ning kaunista marjade ja mandlilaastudega. Kui tavaliselt lasen kohupiimakookidel enne söömist korralikult maha jahtuda, siis need koogikesed on ka soojalt imemaitsvad. 

Roosatriibuliste koogikeste juurde Rapunzeli laulu. No ei ole see Vaiko ja Lenna kontserdivaimustus veel üle läinud! :)




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar