12.8.15

Väikesed rosinatega mandlimuffinid


Sellest, kuidas minimuffinid tavasuuruses saiakestest kiiremini loosi lähevad, kirjutasin siin rabarberimuffinite postituses. Ka nende mandlilõhnaliste rosinakeeksikestega ei läinud teisiti. Kadusid kui soojad saiad muffinid. 


Need väikesed ampsukad sobivad hästi piknikule või karbiga randa minnes kaasa haarata. Kõik ju teavad, et vee ääres läheb kõht kümme korda kiiremini tühjaks kui tavaliselt ja mereõhk juba iseenesest teeb kuidagi kõhtu lisaruumi, nii et hea parem kotis kaasas on alati teretulnud! Ema just rääkis, et kui kui ta väike oli ning Kloogaranda päevaks suvitama mindi, siis esimesed võikud pidi rannapäeva kordaminekuks juba rongis ära sööma. ;)
  

Rosinatega muffinid sobivad kaasavõtmiseks eriti hästi, kuna neil ei ole ei glasuuri (mis mulle üldiselt muffinitel ei meeldigi) ega vedelat/piimalist täidist, millele kuumus vastukarva võiks olla. Väikene vorm ei lase ka liigsel liival koos saiakesega hamba alla kriuksuma jõuda.




Rosinatega mandlimuffinid

2 pannitäit minimuffineid
  • 2 muna
  • 1 dl mahedamaitselist õli
  • 2 dl suhkrut
  • 1,5 dl paksemat maitsestamata jogurtit
  • pool ampulli mõrumandliessentsi
  • 4 dl jahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1,5 dl rosinaid

Pese rosinad külma jooksva vee all ning pane vähemalt 20 minutiks vette likku. Vahusta muna suhkruga, lisa jogurt, õli ja mandliessents. Sega õrnalt taignasse nõrutatud rosinad ning viimasena sõelu sisse küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega tainas ühtlaseks, aga ürita mitte üle segada, nii saavad muffinid õhulisemad. Jaga tainas minimuffinipanni paberist vormidega kaetud aukudesse. Küpseta koogikesi 200 kraadi juures 20-25 minutit, kuni muffinid on kerkinud ning pealt kuldsed. Serveeri leigelt. 


Ja kui randa nende muffinitega ei jõua, siis passib nende kõrvale äärmiselt hästi ka tass kohvi või väiksematele klaas piima. Kui päris aus olla, siis mina, eluaegne noorvasikas, lähen vist sinna väikeste kategooriasse, sest klaas piima ja soe rosinamuhv, mm... 


Laulusoovituseks Regina Spektori Love Affair

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar