26.9.15

Magusad tatra-kohupiimapannkoogid


Hommikud ja pannkoogid. Klassika. Minu lemmik pannkoogipealne on mesi ja seda ei suuda vist miski troonilt tõugata. Jajaa, kõik värsked maasika toormoosid ja muu on ka täiesti aktsepteeritav ja saab kõik oma kõrged punktid kätte, aga no MESI. :) Värskel koogil. Eesti mummidelt. Midagi nii mõnusat lihtsalt ei saa mitte armastada! Olen paras Puhh vist selle koha pealt jah... 


Nii, kui mesi on olemas, võib ka koogitegu alata. Tavaliste pannukate kõrval, mis meie peres ikka käivad piimaga, üle panni ja on pitsõhukesed, on tore proovida ka uusi retsepte. Mu isa ütles kunagi selle peale, et kui üks asi töötab, siis pole mõtet üldse teistega jamama hakata. Et pannkooke saab kaht moodi teha: oma tavalise retsepti ehk tunde järgi või olenevalt külmkapisisu realiseerimisvajadusest. :D


Mina olen aga ikka katsetamise ja uute maitsete poolt. Miks mitte näiteks proovida kohupiimapannukaid teha näiteks tatrajahuga! Selle retsepti järgi saab mõnusad pisikesed lusikakoogikesed, pehmed ja mahlased. Laktoosivaba kohupiimaga tehes (näiteks Tere toodab sihukest imeasja) sobivad nad kenasti ka nende lauale, kes muidu piimatooteid selle valgu pärast ei saa tarbida.




Tatra-kohupiimapannkoogid

kahele-kolmele
  • 300 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 30 g suhkrut
  • pool tl soola
  • 2 muna
  • 60 g tatrajahu
  • praadimiseks õli
  • serveerimiseks värskeid marju, mett, maitsestamata jogurtit, moosi vms

Pane kaussi kohupiimapasta, suhkur, sool ja sega sisse munad. Lisa jahu ja sega tainas ühtlaseks. Lase toatemperatuuril umbes pool tunnikest puhata. Aja pann kuumaks ja küpseta õlis pisikesed lusikapannkoogid. Serveeri endale meelepärasega. Minul olid selleks mustikad, pohlad, mesi ja maitsestamata jogurt. 


Pannkoogid jäävad mõnusad kohupiimased. Kui poleks ise tainast kokku seganud, oleks võinud vabalt uskuda, et tegu on nisujahukookidega. Nii et kes tatrajahu maitset pannukates tunda tahab, peab kas veega Prantsusmaa Bretagne' maakonna kuulsaid õhukesi ülepanni-galette'e tegema või kui isu on lusikakookide järgi, tuleb pärm pliinide kergitamiseks appi võtta. 


Ja kõik kes nisujahuga sõbrad pole, vitsutagu neid kooke terviseks! Lauluks paari suve tagune hommikulugu Ugly Duckling & nende "I Want To Belive".



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar