13.9.15

Väikesed saiavormid


Tänast vanavanematepäeva sobib minu meelest kõige paremini magusaks muutma mõni klassikaline magustoit, mida vanaemad ikka on kõigile headele lastele teinud. Näiteks saiavorm! Tallinnas on nii mitmedki restoranid saanud aru, et kõigi muidu poppide vahtude, oih, vabandust, mousse'ide, sorbet'de, crème brulée'de ja makroonide kõrval ei tasu ära unustada ka vanu häid klassikuid. Kodused maitsed meeldivad kliendile ja üks korralik hea saiavorm söögi lõpetuseks kõlab minu meelest superhästi. 


Näiteks Leib Resto & Aed pakkus eelmisel talvel nii jõulumenüüs kui ka veel kuid hiljem saiavormi vennasmagustoitu vaeseid rüütleid ehk Vanaema Praesaia, ikka rammusas koores leotatult. Kuna magustoit oli popp ja jõudis isegi Tallinn Music Week'i erimenüüsse, on selle valmistamisest ETV lehel siin isegi video olemas. Ja kes vanalinnas restoranis Rataskaevu 16 on käinud, need ilmselt teavad, mis magustoit seal nii hea on, et pole alates avamisest kordagi menüüst kadunud. Just! Ikka saiavorm! Ja veel armsas portsionvomides küpsetatud. 


Ka mina tegin saiavormid seekord väikeste vormikestena muffinipannil. Said väga mõnusad ja täpselt õige kodusooja maitsega.  ...Kui ma nüüd mõtlen, siis nii mõnedki minu lemmikmagustoitudest on just nn teise ringi magustoidud: saiavorm, leivasupp, rummikoogid... :D Hea ja lihtne minuga.





Saiavormikesed

12 tk
  • 200 g kuiva saia või sepikut
  • soovi korral peotäis arooniaid või sõstraid
  • 3 muna
  • 3,5 dl piima
  • 1 dl suhkrut
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • pealeraputamiseks tuhksuhkrut

Lõika sai või sepik kuubikuteks ja jaga paberist vormidega vooderdatud muffinipanni pesade vahel ära. Puista juurde arooniad või sõstrad. Klopi munad lahti, lisa piim ning maitsesta suhkrutega. Vala segu saiale, keerutades pealmiseid kuubikuid nii, et nad igast küljest munapiimaga kokku saaksid.




Raputa vormikestele kaneeli ning küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni vedelik on hüübinud ja pealmised saiakuubikud kenad kuldsed. Võta paberid vormide küljest ära, raputa peale tuhksuhkrut ja naudi näiteks klaasi piima, vaniljekastme või jäätisega. 


Ilusat vanavanematepäeva kõigile vanaemadele-vanaisadele ja lapselastele! :) 


Laulusoovituseks vahva Francis Bebey lugu "Coffee Cola", mida mu üks sõbranna reedel kuulata soovitas ja mis juba kolm päeva pea pausita minu kõlarist kostnud on. :)




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar