12.11.15

Kakao-tatraküpsised linaseemnetega


Kas ilus sügis lõppes eile? Kas nüüdsest saavad igapäevaseks iluetaloniks kummikud ja must-have aksessuaariks vihmavari? Viimasel ajal on mul ringijooksmist oi kui palju ning samas vaimus läheb veel mõni nädal edasi. Ei kujuta küll ette, kuidas ma kummarites need kilomeetrid ära jooksen... Arvestades nende jalanõude mugavust, siis grande finale tuleb ilmselt veriste pahkluudega. 


Vaatasin, et kui kevadel-suvel jõudsin iga päev uue retsepti üles panna, siis nüüd on postitused harvenenud paari-kolmeni nädalas. Ilmselt ei tule novembris-detsembris sellele veel muutust. Muud jutud-jooksud võtavad lõviosa ajast, nii et pliidi taha ega ahju ette palju ei jõua.
 

Oeh, aga pikk jutt s* jutt, nagu öeldakse, nii et retsept & lähen asjatan kiireid toimetusi edasi! :)


Jahedate ilmadega kuluvad tassi tee kõrvale head küpsised alati ära. Seekord tatrajahust, kakao ja linaseemnetega. Et kakukesed tuleksid täpselt ühesuurused, küpsetasin neid silikoonist muffinivormide põhjas.




Kakao-tatraküpsised linaseemnetega

12 tk
  • 1 muna
  • 2 dl täistera tatrajahu
  • 1 dl suhkrut
  • 1 üleküpsenud banaan
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 2 sl naturaalset kakaopulbrit
  • pealepuistamiseks 3-4 sl linaseemneid

Klopi lahti muna. Püreesta banaan ning sega munaga. Sega sisse omavahel segatud kuivained. Tõsta kuivained ja munasegu omavahel ettevaatlikult taingnaks kokku ja jaga muffinivormi põhjade vahel.  




Puista peale linaseemned ning küpseta 180 kraadi juures 12-15 minutit, kuni küpsised on valmis. Lase veidi jahtuda ning kummuta vormist välja. 


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar