26.1.16

Pommurullid seene-seemnetäidisega


Mis väljas toimub! Kas tõesti peab kummikud jälle välja otsima? Vastik liga ja läga ja sopp on kõnniteed täiesti ära kaotanud, ülekäiguradade mõlemas otsas on keskmise lastebasseini mõõtu ja sügavune lomp. Möödatuhisevad autod ja bussid naudivad ilmselgelt kõigi vaeste jalakäijate täispritsimist: "No vaata vaid kui kena kaarega lendab!". Ning kui ka suurveest on lõpuks üle saadud ja purskkaevusahmakat möödakihutava nelikveo rataste alt välditud, otsustavad saapad, et kuna ma ise jääle sel talvel ise pole veel jõudnud, siis nad digimuutuvad uiskudeks ning sundviisiline piruettidetrenn saab alata!


Kui selline ilm jätkub, siis on veebruari lõpuks mul kõik topeltaxlid selged! Selged nagu sopavesi. 


Oeh. Mida hallimaks kõik õues läheb, seda värvilisemalt ma üritan köögis toimetada. Näiteks need pommurullid purpurpadjal teevad küll tuju heaks! Cayenne'i pipraga ei tasu koonerdada, ning seemnetäidis sobib baklažaaniga nagu valatult kokku. Pommurulle serveeri kas lihakõrvasena või eraldi roana, näiteks koos riisi mõne hea värske leivalisega. Taimetoitlased peavad baklažaani oma tekstuuri ja maitse poolest heaks liha asemikuks ning koos seemne-seene täidisega kannab ta igati toeka roa rolli ka üksi välja. Vegan veel pealekauba!




Pommurullid seene-seemnetäidisega

  • 1 suur baklažaan ehk pommu, umbes poolekilone
  • 50 g päevalilleseemneid 
  • 250 g šampinjone
  • 1 suur või 2 väikest sibulat
  • 2 küünt küüslauku
  • soola
  • musta pipart
  • Cayenne'i pipart
  • 250 g tomatipüreed 
  • oliiviõli

Lõika pommu pikuti nii õhukesteks viiludeks, kui saad. Raputa mõlemale küljele soola ning jäta pooleks tunniks "higistama". Sool tõmbab pommust üleliigse vee välja. Pühi köögipaberiga pommuviilud kuivaks ning haki otsmised tükid, mis on rullide tegemiseks liiga väikesed, kuubikuteks. Grilli suuremaid viilakaid ahjus 200 kraadi juures restil umbes 15 minutit, kuni viilud on küpsed. 





Rösti kuival pannil päevalilleseemned krõbedaks. Tõsta kõrvale jahtuma. Puhasta seened ja sibul ning prae nad õlis kuldseks. Ära unusta ka soola lisada! Lisa pannile ka varem kõrvale pandud pommukuubikud ja pruunista kergelt kõik koos läbi. Purusta päevalilleseemned koos küüslauguga blenderis jämedaks puruks. Sega kausis rullide täidis, ehk sibula-seenesegu ja päevalilleseemne-küüslaugu puru kokku ning maitsesta julgelt soola, musta pipra ja Cayenne'i pipraga. Eraldi potis kuumuta tomatipüree ning maitsesta samuti soola ja mõlema pipraga. Lase veidi kokku keeda, et saaksid paksu kastme. 


Vala ahjuvormi tomatikaste. Aseta iga baklažaaniviilu laiemasse serva teelusikatäis täidist ning rulli kokku. Aseta vormi, äärmine ots allpool. Tee nii ka teiste viilakatega. Määri rullid pealt oliiviõliga, purusta peale veel veidi musta pipart ning küpseta 180 kraadi juures umbes 20 minutit. Soovi korral puista roale enne serveerimist veel röstitud päevalilleseemneid.


Laulu ka. Ilmale vastavalt sellist, mida kuulates diivanil teki sees kuum teetass kaisus kerra tõmmata. Johnny Cash & "Hurt"




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar