14.12.16

Pohladega tatra-brownie


Daysoftheyear lehekülg, ehk "mis päev täna on" on meeletult totakas ja mõtetu, aga nii naljakas. Mul on peaaegu sõltuvus iga paari päeva tagant jälle piiluda, mis päev parajasti on ning mis toredad päevad tulemas on. Pea kõigi tähtpäevadega leiab mõne seose ka enda eluga. Ühest küljest tundub see kui veidi meeleheitlik soov rohkem tähtpäevi pidada, kuid ...kellele väike lisapidu ei meeldiks? 


Eelmisel nädalal oli ka brownie-päev. Sest, otseloomulikult, on ka kõik väärt (ja vähem väärt) küpsetised seal esindatud. Isegi huvitav oleks teada, kui palju brownie'sid sel päeval ka just selle mõttega ahjust välja tuli. :D Mina jäin oma omaga küll mõni päev hiljaks, aga vast saan andeks. Eks vastlakukleid pugitakse juba kuu aega enne õiget päeva ja verivorstid on ka jaanipäeva grillidele jõudnud. 


Kes aga õigetest päevadest lugu peavad, neile teadmiseks, et neljapäeval on Lemon Cupcake Day ehk sidrunimuffinite/-tassikookide päev, reedel Chocolate-covered-anything Day ehk kõige, mil šokolaadiglasuur peal on päev ning pühapäeval Bake Cookies Day ehk küpsiseküpsetamispäev. Ahjud sooja!









Siin aga üks mahlane ja tummine šokolaadikook. Brownie on gluteenivaba ning tatrajahu lisab pähklist maitset. Pohlad peal teevad koogi mahlaseks ning tasakaalustavad oma hapukusega šokolaadi intensiivset maitset. Krõmpsud pähklid meeldivad mulle brownie's just tervelt, kuid kui soovid, võid nad ka enne taignasse lisamist jämedalt hakkida. 




Pohlade ja šokolaadi kooslus sobib jõulukuu lauale suurepäraselt ning väike magus amps teeb isegi tänase tuulise ja külma ilma ilusamaks.




Pohladega tatra-brownie 

20x20 cm vorm
  • 100 g võid
  • 100 g tumedat 70% šokolaadi
  • nii tosin metspähklit
  • 2 muna
  • 85 g suhkrut
  • 65 g tatrajahu
  • 15 g naturaalset kakaopulbrit
  • 0,5 tl soola
  • o,5 tl vaniljekaunapastat
  • 50 g pohli

Sulata või ja šokolaad vesivannil ühtlaseks ning jäta jahtuma. Sega tatrajahu kakao ja soolaga läbi. Klopi munad suhkru ja vaniljega lahti. Sega kausside sisud kokku ning lisa terved pähklid. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi ning puista peale pohlad. Suru marjad veidi tainasse. Küpseta 180 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni kook on pealt kuiv, kuid seest veel niiske. Serveeri kas kohe soojalt koos näiteks vaniljejäätisega, või lase täielikult jahtuda (näiteks ka üleöö külmas seista - see toob šokolaadi maitse veel intensiivsemalt esile) ning serveeri külmkapikülmalt. 


Danny Schmidt ja tema "This Too Shall Pass"




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar