21.2.17

DIY : EV kilukonservikarbist pott maitsetaimedele


Vahepeal on mul väike paus postiamisesse tulnud, sest olen teisel pool maakera ning internet ei kuulu igapäevaselt graafikusse. :D Vähemalt kord aastas on ikka vaja Eestist nii kaugele põrutada kui vähegi võimalik, ning hetkel istun Filipiinide keskosas ühel saarekesel meie Airbnb köögis, naudin hommikukohvi ja värskeid puuvilju (ja ventilaatorituult) ning mõtlen, et pole paha see eluke. ;) 


Kohalikust köögist kirjutan kindlasti ka eraldi - oleme siin palju uut ja huvitavat maitsnud ning uusi põnevaid retsepte katsetan kindlasti tagasi Eestis olles ka omas köögis!  





Seniks aga Eesti sünnipäeva lainel: 


Kindlasti jõuavad 24. veebruaril nii mõnegi pere lauale kalavõileivad, olgu siis kilu või sporti või räimega. Kui kalad peaksid kodukööki jõudma konservis, siis siin üks tore ja lihtne idee, mida tühjade konservikarpidega pärast teha. Puhtakspestud karpidele tuleb pesulõksud külge näpistada ning kenad potid maitsetaimedele ongi valmis! Sest oleme ausad - rohelust ei ole kunagi üheski köögis liiga palju ning maitsetaimed näevad köögilaual palju paremad välja kui külmkapis Grüne Fee vms kilekotti peidetuna. Eriti praegu, kui (vähemalt Eesti) õues valitseb hall Hall.


Idee sain kunagi ammu Pinterestist.

Ja pealegi, polnudki ammu sprotte söönud!


Potid maitsetaimedele

Vaja läheb
  • konservikarpe
  • väikeseid puidust pesulõkse
  • lemmikuid maitsetaimi, kes kodu otsivad

Ava konservikarp. Tee endale sproti/kiluvõileivad. (Jagamine on hoolimine, nii et tee kohe suurem hunnik võikusid - need on laualt kiired kaduma!) Eriti head võileivad jäävad värske Muhu leiva ning võiga, mm...


Lõika kaas täielikult ära ning pese karp korralikult puhtaks, et potile kalalõhn külge ei jääks. Näpista karbi ääred pesulõkse täis, pane maitsetaim plastpotiga konservikarpi ning voilà! Maitsetaimedel ongi uus kodu olemas! 



Ilusat Eesti sünnipäevanädalat kõigile kaugetele kallitele kodustele!

Saadan teile Filipiinidelt päikest! 

Jää-äär & "Kõik on võimalik"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar