20.12.16

Kookoskondenspiima-sidrunikook


Sidrunikook! Üks minu lemmikutest klassikutest tarte au citron ehk sidrunikook muretainapõhjal on saanud uue kuue ja uue sõbra kookose näol.




Jõulude ajal, kui söögilauale jõuavad pidulikud ja traditsiooniliselt rammusad praed, võivad magustoidud selle arvelt veidi kergemad olla. Särtsakas ja ainevahetust kiirendav sidrun on ideaalne magustoidukäigu staar, et oma vitamiinilaenguga jõuluaja lõuna- või õhtusöögile esinduslik punkt panna. 


Koogil on lisaks tugevale sidrunimaitsele ka õrn kookosmekk juures, kuid kes soovib, võib loomulikult retseptis kookoskondenspiima asemel ka tavalist suhkruga kondenspiima kasutada. Sel juhul kasuta retseptis kas üks terve kondenspiimapurk (ligi 400 g) või veidi alla terve purgi. Kookoskondenspiima leidsin mina näiteks Solarise toidupoest, aga kuuldavasti on seda ka mujal märgatud.


Parim on kook siis, kui on saanud üleöö külmas taheneda ja maitsestuda. Kui vaja, võid koogi ka kaks päeva varem valmis teha. Kord külmkapis ootamas, ei ole õigel päeval vaja muud teha kui kook lauale kanda ja (eestlasele omaselt veidi häbelikult) kiidusõnad vastu võtta. Põhjaks kasuta oma lemmikut muretainaretsepti. Kes gluteenivabadust taga ajab, võib katsetada erinevate gluteenivabade muretaignapõhjadega. 






Kookoskondenspiima-sidrunikook

24-cm vorm
  • u 400 g magusat muretainast 
  • kahe suure sidruni mahl (u 1,5 dl)
  • 1 purk kookoskondenspiima (või tavalist suhkruga kondenspiima)
  • 3 suurt muna
  • 1 sl tärklist
  • kaunistuseks kookoshelbeid või -laaste, sidruniviile jms

Valmista oma lemmikretsepti järgi muretainas. Rulli õhukeseks ja tõsta 24-cm vormi põhja ja külgedele. Tee kahvliga põhi auguliseks ning eelküpseta 180 kraadi juures umbes 10 minutit. Pressi sidrunitest mahl ning mikserda koos kondenspiima, sõelutud tärklise ja munadega ühtlaseks. Vala täidis eelküpsetatud põhjale ning küpseta 180 kraadi juures umbes 35 minutit, kuni täidis on hüübinud. Lase jahtuda ning hoia enne serveerimist üleöö külmkapis. Kaunista kookoshelveste ja sidruniviiludega.

I Monster - "Daydream in Blue".



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar