2.8.17

Pehmed kaeraküpsised


Olen lootusetu küpsisefänn ning kaeraküpsised on ühed mu lemmikutest. Ka siin blogis on mitmeid kaerakäkke, ühed krõbedamad kui teised. Näiteks paar aastat kõrgelt ja kuulsalt lennanud kahe koostisosa küpsised, või näiteks kõrvitsa-kaerahelbeküpsised, hõrgud martsipani-kaeraküpsised, pigem täiskasvanuile meeldivad rummi-rosina kaeraküpsised või hoopis kookosega kaeraküpsised







Eile sain vanade koolikaaslastega kokku. Nii naljakas ja vaimustav, et isegi välismaal elavate ja kord aastas Eestit külastavate sõpradega ei oleks nagu midagi muutunud. Kõik poolelijäetud jutud saavad edasi räägitud ning okei, kuigi koolikaaslastega tulevad ikka vanad kooliteemad natuke rohkem jutuks kui võiks, sekka mõned kohustuslikud juba 10 korda räägitud lood, tundub nagu ei oleks vahepeal aega mööda läinud. Kahjuks tundub, et vahemaa kui ühik loeb rohkem kui tegelik kilomeetrite arv. Nii et Londonis ja Barcelonas elavaid sõpru näen sama tihti kui nüüd Tartus elavaid koolikaaslasi - kui väljamaalased Eestit väisamas on, siis tulevad ka nemad Tallinna. Ja kui ise Tartusse satun, siis tavaliselt ka mingite asjatoimetuste pärast või perekonnale külla, nii et ununeb ka nendega ühendust võtta. Natuke nukker. 


Sellistel kokkusaamistel, kui kadunud pojad ja tütred Eestis kokku saavad, tundub, et tihti minnakse kohe "asja kallale". Ei mingit üldist mis-ilm-täna-on juttu, vaid kohe küsitakse otse välja need küsimused, mis teistes ringkondades teist klaasi veini ootavad, et julgeks välja öelda. Ah, igal juhul on õnn ikka neid kaugeid ja kalleid omada.  Ja pean kiire reklaami ka tegema, F-hoone grillmenüü bataat kitsejuustu ja rohelise salatiga on i-m-e-maitsev! :) Kui vahel olen nende toidus pidanud pettuma, siis eilne õhtusöök teenis kõik punktid tagasi!




Pehmed kaeraküpsised

30 küpsist
  • 225 g püreestatud banaani (2 suuremat)
  • 3 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut või 0,5 tl vaniljekaunapastat
  • 6 dl kaerahelbeid
  • 2 dl kaerajahu
  • kaunistuseks 80 g tumedat šokolaadi

Püreesta banaan ning klopi koos munadega lahti. Lisa suhkur, vanilje, sool, jahu ja helbed ning sega ühtlaseks. Tõsta lusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesd kuhjakesed ning vajuta nad lusikaseljaga veidi lamedamaks. 


Küpseta pöördõhuga 180 kraadi juures 10-12 minutit, kuni küpsised on helekuldsed. Jahuta veidi restil. Sulata vesivannil šokolaad ning triibuta lusikaotsaga või pritsi läbi pritskoti küpsised siiru-viiruliseks. Naudi!


Unisesse vihmasesse hommikusse Alec Troniq ja tema "Mind Doodles"






Šokolaadiglasuuri võid ka panemata jätta - küpsised on väga maitsvad ka ilma


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar